lauantai 19. tammikuuta 2013

Sämpylöitä

Tein tänään ihan mahtavia sämpylöitä! Oon huomannut, että siitä lähtien kun muutettiin tähän omaan kotiin Tampereella, niin oon ruvennut kauheesti kokkailemaan ja leipomaan. Siis minä?! Luulen kyllä, että tää kamala karkkilakko on myös osallisena siihen, että pakko on saada jotain hyvää, mikä ei voi olla karkkia. Nyt kun mietin, niin ennen oikeesti tein usein niin, että söin ehkä leivän tai jonkun einesjutun ja sen perään pussin karkkia illalliseks. Nykyään teen ennemmin ite lihapullia tai makaroonilaatikkoo ja just vaikka sämpylöitä, niin ei tee edes karkkia mieli! Tänäänkin kyllä ostin valkosuklaamoussepaketin, joka mun piti valmistaa tänään, mutta ennemmin natustelen noita sämpylöitä ja olo on kokoajan hyvä, eikä tuu paha olo herkuttelusta. En voi uskoa!


Sämpylät (10kpl)

3dl maitoa
25g hiivaa tai n. 15g kuivahiivaa
1tl suolaa
1tl sokeria
7dl vehnäjauhoja
60g voita tai margariinia

Lämmitä maito haaleaksi ja liuota siihen hiiva, suola ja sokeri.
Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan.
Lisää pehmeä voi taikinaan ja vaivaa kunnes irtoaa reunoista.
Peitä satsi liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. kuumassa vesihauteessa)
Veivaa taikinaa pöydällä, jaa se 10 osaan ja leivo pitkulaisiksi sämpylöiksi. 
Jauhota sämpylät päältä ja jätä kohoamaan leivinpaperin päälle pelille, liinalla peitettynä.
Paista 250 asteessa 10-15 min.
(ohje kotikokki.net)

Bonsku meni ja tilasi persoonallisen kalenterin ja meni vielä esittelemään sitä blogissaan.. No mää parka oon niin houkutuksille altis, että menin ja tilasin sellaisen myöskin. Just kun ajattelin karsia ylimääräisiä menoja! Toisaalta kalenteri on aina tarpeellinen, eikä mistään saa kyllä noin ihanaa, kuin itse suunnittelema :)

2 kommenttia:

  1. Vehnäjauhot voi korvata vaikka sämpyläjauhoilla tai osin kaurahiutaleilla, tulee terveellisemmät sämpylät!

    VastaaPoista