maanantai 23. tammikuuta 2012

Kiinteistökuningatar Laura

Uskomatonta miten nopeasti asunnon voi saada kaupaksi ! Laitoin paikalliseen lehteen ilmoituksen myytävästä asunnusta keskiviikkon tai torstain lehteen (en muista kumpana päivänä se ilmestyy) ja eilen lyötiin kaupat. Tänään alkaakin jonkinlainen paperisota ja asioiden selvittely, koska myyjän näkökannalta katson tätä tilannetta ensimmäistä kertaa. Hauskaa tässä on se, että aijon ensi kesäksi hakea kiinteistövälitysliikkeisiin töihin, joten kokemus alasta on enemmän kuin tervetullutta. Hintakin saatiin neuvoteltua kumpaakin osapuolta miellyttäväksi ilman sen suurempaa vääntöä, onneksi.Sellaisesta kämpästä siis luovuin ja kohti uusia seikkailuja ollaan menossa :) Jännittää kyllä miten osaan hoitaa näin ison asian, mutta eiköhän se siitä sutviinnu.Ihan itse osasin noin hienon kuvaviestin lähettää mun murulleni lauantaina kun tyttöjen kanssa istuttiin Emilialla iltaa. Oli hauskaa, kiitos tytöt taas viimeisestä. Kokoonnumme tyttöjen kanssa taas ensi lauantaina Tampereelle, että katsotaan mitä kuvasaldoa siitä jää sitten käteen.

3 kommenttia:

  1. Onnea kaupoista. Asia, joka jää ikuisiksi ajoiksi hämärän peittoon on se, että olisiko hyvä välittäjä saanut enemmän asunnostasi ja nimenomaan niin, että olisiko se jättänyt sinulle enemmän käteen välityspalkkionkin jälkeen (+vaivan säästö)? Itsellä on kokemusta sekä itse myymisestä että välittäjästä. Viimeisimmässä kaupassa olin jo myymässä kätevästi itse, mutta onneksi se peruuntui sillä välittäjä sai muutaman viikon päästä hinnan, josta jäi 15.000 euroa enemmän minulle, välityspalkkion jälkeen siis.

    VastaaPoista
  2. Vau, hieno asuntohan sulla on ollut!<3 Ekan kerran nään kuvia siitä :) Tai ainakin tälläsiä kunnollisia.

    VastaaPoista
  3. Tottakai pohdin samaa asiaa, enkä ala täällä internetin ihmeellisessä maailmassa tätä asiaa puimaan yksityiskohtaisestä. Tässä tapauksessa vaivaa ei minulle itselleni koidu kamalasti, koska kiinteistövälitysfirma tekee kuitenkin puolestani kauppakirjat ja esittelyjäkään ei tarvinut kovin montaa järjestää. Kauppahinnasta päästiin melko helposti myös yhteisymmärrykseen ja olen kauppaan äärimmäisen tyytyväinen. Tein myös paljon pohjatyötä alueen muista myytävistä asunnoinsta (hinnat, rakennusvuodet, pinta-alat, remontit sun muut). Eihän sitä kuitenkaan tiedä mitä oikea välittäjä olisi saanut aikaiseksi, siinä olet ihan oikeassa. Toivotaan, että tein oikean ratkaisun :)

    VastaaPoista