torstai 26. huhtikuuta 2012

Sightseeing tour

Oikeesti mikä jet lagi ! Eilen sain unta joskun kymmeneltä illalla ja yhekstoista aamulla oli tarkotus mennä kouluun. No, se ei ihan onnistunu. Nimittäin heräsin tänään kello 15.00.. Oli mulla herätyskello ja kaikki ollu, mutta väsymys oli vissiin niin kova, että en ollu kuullu koko kelloa !

Jokatapauksessa tulin siis kertonaan nykin reissusta vähän tarkemmin. En aijo kertoa joka päivästä erikseen, koska ei mulla ole edes kuvia jokapäivältä. Tänään tekee mieli kertoa meidän turistibussimatkasta New Yorkin halki :) Tää oli tosiaan mun viides kerta Manhattanilla ja siskolla tais olla 13? Tää oli meille kummallekkin pisin aika nykissä mitä ollaan oltu (viikko), joten nyt kun oli aikaa niin päätettiin säästää ja ottaa turistibussi alle ja lähtee katteleen kaupunkia shoppailun sijasta ! Se oli kyllä yllättävän hauskaa ja mielenkiintoista ! Päänahka tosin paloi ihan punaiseksi, mutta ei hätää, ei se sattunu yhtään !
Siinä komeilee siis kuuluisa silitysrautatalo eli Flatiron building. Uskokaa tai älkää, se on kapeimmalta kohdatlaan vaan kaks metriä leveä !
Siinä komeilee kuuluisa Brooklyn Bridge. Tässä ollaan siis matkalla Brooklyniin, mutta koska kuljettiin bussilla, jossa istutaan ylhäällä ilman kattoa, käytimme Manhattan Bridgeä, ettei tukka lähde päästä. Meidän kierroksen juontaja kertoi hauskan muistisäännön näistä kolmesta vierekkäin olevasta sillasta; BMW. Eli Brooklyn, Manhattan ja Williamsburg. 
Tällä rakennuksella oli myös hauska tarina, jota en kyllä muista ihan tarkkaan, mutta pääpirteissään tuo vanhempi alaosa rakennuksesta rakennettiin aikoja sitten, mutta sitten kuvioihin tuli lama ja rahat loppui kesken niin taloparkakin jäi kesken. Myöhemmin talon rakennusta jatkettiin ja uusista kerroksista päätettiin tehdä ihan erilaisia ja moderneja, niinkuin kuvasta näkyy...Siinä parhaimmat kuvat bussikierrokselta, lisää nykkikuvia tulossa myöhemmin :)

1 kommentti: